Hajápolási tippek

Hajpakolások, hajmaszkok használata

2018.03.05 11:05

Könnyen töredezik? Kiszáradt, elvékonyodott? Nehéz kifésülni? Nincs fénye?

Megvette a jó minőségű hajpakolást, hajmaszkot, mégsem segít a haján?

Következzen egy-két jó tanács a problémákra.

Sokan úgy járnak, hogy eldöntik, most az egyszer nem sajnálják a pénzt, és megveszik a drágább hajpakolást vagy hajmaszkot, de a kívánt hatás mégis elmarad. Miért?

A legtöbb terméken egy csomó információt feltüntetnek, mert kötelező. Egy dizájnos csomagolásnál így már igen kevés hely jut a terméken arra, hogy leírják az ajánlott és hatásos alkalmazását. Általában egy-két mondatba sűrítik a lényeget. 

A hajpakolások és a hajmaszkok a hajszál belsejében fejtik ki hatásukat, amennyiben hagyunk erre elegendő időt nekik. 

Míg a hajbalzsamokat minden hajmosásnál javasolt használni, addig a pakolásokat és maszkokat csak heti egy alkalommal érdemes használni. Természetesen, ha csak heti egyszer mosunk hajat, akkor nem kell balzsam is meg pakolás is. 

Amennyiben a tönkrement hajunkat szeretnénk hidratálni, feltölteni proteinekkel, placentával és más hasznos vitaminokkal amiket a hajpakolások és maszkok tartalmaznak, úgy érdemes egy kicsivel több időt szánni rá, mint egy ötperces hajmosás. Hiszen a hajunk sem öt perc alatt ment tönkre. 

Miután készen vagyunk a samponozással, leöblítéssel, és tiszta a hajunk csavarjuk ki belőle a vizet, és egy törölköző segítségével itassuk fel a hajunkból a lehető legtöbb nedvességet. Nagyon fontos, hogy ne dörgöljük, csak "tapogassuk" át a hajat a törölközővel. Ha erőteljesen dörgöljük a hajunkat a törölközővel, azzal csak rontunk az egyébként is sérült, töredezett hajszálak állapotán.

Ezután vigyük fel a hajunkra a hajpakolást vagy a hajmaszkot. Egyenletesen oszlassuk el, ha a hajunk engedi bele is fésülhetjük. Viszont van akinek ilyenkor már nagyon össze van gubancolódva a haja, nekik nem javaslom a fésülést, mert csak feleslegesen tépnék és törnék a hajukat. Amikor belemasszíroztuk a hajunkba érdemes egy zuhanysapkát a fejünkre húzni, és úgy beletekerni még egy törölközőbe is. Aki nem szeretne emiatt még egy zuhanysapkát is vásárolni, az nyugodtan megoldhatja ezt egy nejlonzacsival is. 

Azért érdemes a sapi plusz a törölközős megoldás, mert így a hajunk melegben lesz,és egy meleg közegben sokkal intenzívebben és gyorsabban jutnak be a hatóanyagok a hajszálak belsejébe.

A termékeken általában van egy ajánlott 5-15 perces hatóidő. Amennyiben időnk engedi nyugodtan rajta tarthatjuk a hajunkon akár 30-40 percig is. Egy sűrűbb, vastagabb szálú, hosszabb hajon érdemes is tovább rajta tartani. Ártani senkinek sem fog a hosszabb hatóidő.

Ez a fajta hajápolás elegendő lehet havi egyszeri alkalommal is azoknak akiknek csak a megelőzés a cél, mert a hajuk még egészséges, vagy épp csak sérült.