Hajápolási tippek

Melyik hajszín illik hozzám?

2022.01.26 17:03

Időnként mindenki szeretne megújulni, változtatni valamit a külsején.  Azonban mielőtt kipróbálunk egy új hajszínt, nem árt tudni: milyen hajszín illik hozzánk és milyen típusúak vagyunk?

Az, hogy milyen hajszín illik hozzád, nagyban függ a szín típusától. Négy különböző színtípus létezik: tavasz, nyár, ősz és tél típus. A fő különbség az, hogy a bőr meleg vagy hideg feltónusú. Ha az arc enyhén kékesnek tűnik, akkor hideg tónusú nyár vagy tél típus. Ha a bőr sárgásabban csillog, az arcszín meleg tavasz vagy ősz típus.

Így derítheted ki, hogy te melyik típusba tartozol:

Felváltva tarts egy ezüst és egy arany kendőt az arcodhoz, de fontos, hogy nappali fényben nézd meg magad a tükörben. Ha az ezüst kendő üdévé és egészségessé varázsolja arcodat, akkor a nyár vagy tél színtípushoz tartozol. Ha az aranyszínű kendőtől ragyogsz, akkor tavasz vagy ősz típus vagy.

Tavasz típus

A világos, aranyszínű arcszínhez a legjobb, ha meleg hajszínt választunk, például aranyszőke, réz-, eperszőke vagy meleg világos-középbarna hajszínt. Lehetőleg kerüljük a hamvas tónusokat vagy a sötét hajszíneket.

Nyár típus

A nyár típus kékes felhanggal és finom, rózsás arcszínnel rendelkezik. Ehhez a típushoz illik a hamvasszőke vagy a barna hajszín, de a platina szőke vagy a kékes aláfestésű vörös hajszínek is. A meleg, arany színek nem ajánlottak.

Ősz típus

A barna szemű és bronzszínű nők az ősz színtípushoz tartoznak. Ehhez jól passzolnak a meleg-barna vagy szőke tónusok. Ha a kiemelésekről van szó, válasszunk aranyszőke vagy rézvörös kiemeléseket. A hamvasszínű tónusok kevésbé előnyösek az ősz típus számára.

Tél típus

Az úgynevezett hófehér típus nagyon világos bőrű, kékes tónusú, és sötét hajjal rendelkezik. Ezért a sötét, hamvas tónusok megfelelnek a tél típusnak. Nem javasoltak az arany árnyalatok vagy kiemelések, mert tompává varázsolják a szép arcszínt.